Yogindra geeft les in de volgende yogastijlen:

Hatha Yoga

Hatha-yoga is een fysieke yogavariant die voor het grootste deel bestaat uit de beoefening van lichaamshoudingen (asana’s) en ademhalingstechnieken (pranayama). Hatha-yoga bestaat voornamelijk uit niet-bewegende asana’s.
In de naam Hatha komen de Sanskriet-woorden ha (zon) en tha (maan) samen. De zon staat voor actie, de maan voor verinnerlijking. In de Hatha yoga komen die tegengestelde energieën samen. Door je concentratie en adem naar punten in het lichaam te verplaatsen, breng je daar bewustzijn.

Vinyasa Yoga

Vinyasa yoga is een actieve vorm van yoga.  De houdingen voer je uit in series op het ritme van je ademhaling waarbij het tempo meestal iets hoger ligt. Een serie van houdingen keert steeds opnieuw terug en vanuit de serie werk je tussendoor naar andere houdingen toe. Daardoor ontstaat een vloeiende beweging die je energiestromingen stimuleert en ontspanning en geestelijke rust brengt. De lessen zijn over het algemeen fysiek wat uitdagender dan een hatha- yogales.

Dance Yoga

Dance Yoga is door Yogindra ontwikkeld. Bij Vinyasa beweeg je op je ademhaling. Bij Dance Yoga beweeg je op het ritme van de muziek (rustige soul). Je leert helemaal op te gaan in de muziek en je eigen flow aan te voelen. Bewegingen uit klassiek ballet, jazz ballet, buikdans, salsa, bachata en kizomba komen allemaal aan bod.

Kizomba Yoga

Kizomba Yoga is door Yogindra ontwikkeld. Kizomba is een dans met Angolese oorsprong. Het is een romantische dans waarbij een goede connectie met je danspartner belangrijk is. Deze dans kan ook erg meditatief zijn (het ligt er aan hoe je de dans benadert). Tijdens Kizomba Yoga laat ik je zien hoe je verschillende Yoga technieken kunt gebruiken om je Kizomba naar een ander niveau te brengen. Ik leer je technieken zoals, balans, musicality meditatie, connectie met je eigen energie, connectie met je partners energie, bodymovement op/door je ademhaling en flexibiliteit.

For the Kizomba Yoga Webpage with more information click here.

Yin Yoga

Yin yoga is een passieve vorm van yoga.  We maken bijna alleen gebruik van zittende of liggende houdingen. In deze houdingen blijven we soms wel tot 5 minuten zitten of liggen. De Yin houdingen richten zich meer op het dieper liggende bindweefsel rondom gewrichten en organen en brengen je in contact met de stilte in jezelf. Door helemaal in een houding te ontspannen, wordt het bindweefsel opgerekt en gestimuleerd. Hierdoor worden de gewrichten beweeglijker en actiever en ontstaat er meer ruimte en opening in het lichaam. De Chi energie kan dan weer in balans komen en door heel het lichaam stromen.

Yin Yang

Yin Yang yoga brengt beide kwaliteiten doordat actieve, dynamische bewegingen (Yang) afgewisseld worden met verstillende houdingen (Yin) die net als in de Yin lessen langer aangehouden worden. De Yang in de bewegingen is gericht op de spieren en zorgt voor een krachtig vitaal lichaam. Zo ontstaat er een gezonde balans tussen lichaam en geest.

Aerial Yoga

Een doek, je lichaam en de zwaartekracht, meer heb je niet nodig voor Aerial Yoga (ook wel Antigravity Yoga genoemd).  Daar waar omgekeerde houdingen als kopstand in mat yoga alleen voor gevorderden uit te voeren zijn, opent het doek in aerial yoga vele deuren; de mogelijkheden zijn eindeloos!